Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg stoofvlees
  • 1 l Leffe Bruin
  • 6 uien
  • 1 snede bruin brood
  • 1 takje tijm,
  • 1 blaadje laurier
  • een half bosje peterselie
  • 15 g bloem (tarwebloem)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 cl azijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 g boter (bakboter)
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout.

Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in een beetje olijfolie.

Stoof ook de zes uien aan, die je eerst in ringen hebt gesneden en breng die samen met het vlees in een grote stoofpot (met goed aansluitend deksel) die in de oven kan.

Voeg een eetlepel bloem toe en roer alles goed om.

Overgiet met Leffe Bruin tot aan de rand van de stoofinhoud.

Voeg dan de tijm, laurier, nootmuskaat, peterselie, azijn en de bruine suiker toe.

Na een uurtje zacht pruttelend stoven leggen we op het vlees de snede bruin met een flinke laag mosterd.

De totale stoofduur bedraagt anderhalf uur tot twee uur.

Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in een beetje olijfolie.Stoof ook de zes uien aan, die je eerst in ringen hebt gesneden en breng die samen met het vlees in een grote stoofpot (met goed aansluitend deksel) die in de oven kan.Voeg een eetlepel bloem toe en roer alles goed om. Overgiet met Leffe Bruin tot aan de rand van de stoofinhoud.Voeg dan de tijm, laurier, nootmuskaat, peterselie, azijn en de bruine suiker toe.Na een uurtje zacht pruttelend stoven leggen we op het vlees de snede bruin met een flinke laag mosterd.De totale stoofduur bedraagt anderhalf uur tot twee uur.