Leffe Bruin past uitstekend bij landelijke stoofschotels.
Voor 4 personen
1 kg stoofvlees
1 l Leffe Bruin
6 uien
1 snede bruin brood
1 takje tijm,
1 blaadje laurier
een half bosje peterselie
15 g bloem (tarwebloem)
1 eetlepel bruine suiker
1 cl azijn
2 eetlepels mosterd
50 g boter (bakboter)
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout.
Bereiding
1. Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in een beetje olijfolie.
2. Stoof ook de zes uien aan, die je eerst in ringen hebt gesneden en breng die samen met het vlees in een grote stoofpot (met goed aansluitend deksel) die in de oven kan.
3. Voeg een eetlepel bloem toe en roer alles goed om.
4. Overgiet met Leffe Bruin tot aan de rand van de stoofinhoud.
5. Voeg dan de tijm, laurier, nootmuskaat, peterselie, azijn en de bruine suiker toe.
6. Leg na een uurtje zacht pruttelend stoven de snede bruin brood met een flinke laag mosterd op het vlees. De totale stoofduur bedraagt anderhalf uur tot twee uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier