Vlaamse karbonaden met Leffe bruin

  • Moeilijkheid

Leffe Bruin past uitstekend bij landelijke stoofschotels.

Voor 4 personen

1 kg stoofvlees

1 l Leffe Bruin

6 uien

1 snede bruin brood

1 takje tijm,

1 blaadje laurier

een half bosje peterselie

15 g bloem (tarwebloem)

1 eetlepel bruine suiker

1 cl azijn

2 eetlepels mosterd

50 g boter (bakboter)

olijfolie

nootmuskaat

peper en zout.

Bereiding

1. Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in een beetje olijfolie.

2. Stoof ook de zes uien aan, die je eerst in ringen hebt gesneden en breng die samen met het vlees in een grote stoofpot (met goed aansluitend deksel) die in de oven kan.

3. Voeg een eetlepel bloem toe en roer alles goed om.

4. Overgiet met Leffe Bruin tot aan de rand van de stoofinhoud.

5. Voeg dan de tijm, laurier, nootmuskaat, peterselie, azijn en de bruine suiker toe.

6. Leg na een uurtje zacht pruttelend stoven de snede bruin brood met een flinke laag mosterd op het vlees. De totale stoofduur bedraagt anderhalf uur tot twee uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content