Vlaamse kabeljauw en Hoegaarden Witbier

  • Moeilijkheid

Bij deze heerlijke ovenschotel met in het recept Hoegaarden Witbier serveert men eveneens aan tafel hetzelfde bier.

Voor 6 personen:

6 dikke moten kabeljauw

3 dl Hoegaarden Witbier

6 fijngehakte sjalotten

een half bosje fijn gehakte peterselie

150 gr boter

bieslook

tijm

laurier

citroen

peper en zout

De moten lichtjes zouten en inpeperen en op een laag gehakte sjalot en peterselie in een rijkelijk beboterde vuurvaste schaal overbrengen.

Op elke moot een takje tijm, een half blad laurier, wat bieslook en een schijfje van een citroen die voorafgaandelijk geschild werd tot op het vruchtvlees (pellé à vif).

Schenk er nu zoveel bier over tot alles nipt onder staat en laat dan in een voorverwarmde oven van 220° C gedurende 15 minuten smoren.

Hou dan de de moten warm en kook het smoorvocht in tot de helft. Er daarna de resterende boter in klontjes onderkloppen en de saus over de moten napperen.

Bestrooi dit alles met vers gehakte peterselie en dien op met vastkokende aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content