Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 pastinaak
  • 2 rapen
  • 1 gele wortel
  • 2 oranje wortels
  • 5 cm gember
  • 1 knoflookteen
  • 1 el komijnzaad
  • 2 sjalotten
  • 50 g + 20 g hoeveboter
  • 1 l groentebouillon
  • 250 g spruitjes
  • 1 pikante chili
  • 1/2 bussel bieslook
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 rode ui

Bereidingswijze

Snij de pastinaak, rapen, wortelen in grove stukken. Grill ze in een grillpan.

Snij de gember, knoflook en sjalotten fijn, stoof ze aan in boter samen met het komijnzaad en de gegrilde groenten.

Bevochtig het geheel met de groentebouillon en laat de groenten gedurende 20 minuten op laag vuur garen, voeg de gehalveerde spruitjes toe en laat nog kort sudderen.

Snipper de chili en bieslook fijn en pluk de blaadjes van koriander. Snij de rode ui in maantjes.

Schik de groenten van de soep in een diep bord, schik hierop de koriander, rode ui, chili en bieslook. Giet de warme bouillon over de groenten.

Snij de pastinaak, rapen, wortelen in grove stukken. Grill ze in een grillpan.Snij de gember, knoflook en sjalotten fijn, stoof ze aan in boter samen met het komijnzaad en de gegrilde groenten.Bevochtig het geheel met de groentebouillon en laat de groenten gedurende 20 minuten op laag vuur garen, voeg de gehalveerde spruitjes toe en laat nog kort sudderen.Snipper de chili en bieslook fijn en pluk de blaadjes van koriander. Snij de rode ui in maantjes.Schik de groenten van de soep in een diep bord, schik hierop de koriander, rode ui, chili en bieslook. Giet de warme bouillon over de groenten.