Voor 4:
500 g kalfsvlees (mag filet zijn, maar bij voorkeur een wat taaier stuk zoals schouder)
1 grote ui
1 stengel bleekselderij
1 grote wortel
4 uitgelekte ansjovisfilets op olie
2 blikken tonijn van 185 g
1 glas droge witte wijn
het sap van 1 citroen
peper en zout
2 dl olijfolie
appelkappers
Bind het kalfsvlees op met een vleesnet. Snijd ui, selderij en wortel grof en doe in een grote pan. Voeg ansjovis, tonijn, witte wijn en citroen toe en zet onder met water. Kruid met peper en zout en breng zacht aan de kook. Laat onafgedekt zacht koken tot bijna al het kookvocht is verdampt. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen in de ijskast.
Haal de tonijnstukken uit de saus en doe in een keukenrobot met een scheut olijfolie en het citroensap. Mix tot een gladde maar dikke saus, terwijl u de rest van de olie straalsgewijs toevoegt.
Snijd het vlees in dunne plakken en leg op borden. Lepel er de tonijnsaus over en werk af met appelkappers. Geef er brood bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier