Nodig voor vier :
bouillon (1 liter) :
koppen van tarbot en zeetong
2 selderstengels
2 preien
2 wortels
1 ui
1 laurierblad
1 teentje knoflook
de steeltjes van een bosje koriander
peper
zout
water
en verder :
1/2 liter tomatensap
100 g ingevroren filet van zalm
100 g ingevroren filet van tarbot (of andere vis)
korianderblaadjes
Een bouillon bereiden van viskoppen, gewassen en versneden groenten, laurierblad, geperste knoflook, korianderstengels, peper, zout en water. Twintig minuten laten trekken en zeven.
De bouillon mengen met tomatensap. Aan de kook brengen en uitgieten in vier kommetjes. De ingevroren filets met een snijmachine in dunne plakjes snijden en deze in de kokend hete bouillon doen. De soep versieren met blaadjes koriander en, indien gewenst, enkele blaadjes basilicum.
Deze vissoep kan eventueel met een rouille worden opgediend.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier