Vissoep voor onverwachte visite

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

bouillon (1 liter) :

koppen van tarbot en zeetong

2 selderstengels

2 preien

2 wortels

1 ui

1 laurierblad

1 teentje knoflook

de steeltjes van een bosje koriander

peper

zout

water

en verder :

1/2 liter tomatensap

100 g ingevroren filet van zalm

100 g ingevroren filet van tarbot (of andere vis)

korianderblaadjes

Een bouillon bereiden van viskoppen, gewassen en versneden groenten, laurierblad, geperste knoflook, korianderstengels, peper, zout en water. Twintig minuten laten trekken en zeven.

De bouillon mengen met tomatensap. Aan de kook brengen en uitgieten in vier kommetjes. De ingevroren filets met een snijmachine in dunne plakjes snijden en deze in de kokend hete bouillon doen. De soep versieren met blaadjes koriander en, indien gewenst, enkele blaadjes basilicum.

Deze vissoep kan eventueel met een rouille worden opgediend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content