Vissalade met mango en gembersaus

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

1 Frans brood (stokbrood)

4 vissen om te grillen zoals rode poon of gestreepte zeebarbeel (een moot zeeduivel, zalm, tonijn of schelvis is ook geschikt)

1 soeplepel vegetarische olie

1 grote rijpe mango

1 volle soeplepel geraspte verse gemberwortel

1 vers rood pikant chilipepertje

2 soeplepels limoensap

2 soeplepels verse korianderblaadjes

175 g spinaziebladeren

Het chilipepertje opensnijden, de zaden verwijderen en de rest fijnhakken. De oven tot 180° C verwarmen. Het brood in stukken van 20 cm snijden. Die stukken in de lengte doormidden snijden en vervolgens in vingerdikke schijven. Leg het brood op een bakplaat en droog het 15 minuten in de oven. De grill verwarmen. Maak inkervingen in de rug van de vis en strijk de huid in met olie. Rooster de vis aan beide kanten. Snijd de helft van de mango in plakjes. Doe de rest van het mangovlees en het opgevangen sap in de blender van de mixer. Voeg gember, chilipeper, limoensap en koriander toe en vermaal alles tot puree. Leng aan met 2 à 3 eetlepels water tot de saus de juiste consistentie heeft. Was en droog de spinazieblaadjes. Etaleer ze op vier borden, leg de vis op de spinazie en bestrijk de rug met gemberdressing. Versier met plakjes mango en dien op met Frans brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content