Vispotje met tuinkruiden
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
600 g visfilets naar keuze (zalm, tarbot, kabeljauw, rog)
1 dl witte wijn
2 sjalotten
boter of olijfolie
tuinkruiden (kervel, peterselie, bieslook)
1/4 l room
100 g gruyère
blokjes visbouillon
2 wortels
1 prei
3 takken selder
100 g gepelde garnalen
Water met een blokje visbouillon aan de kook brengen en de vis in dit vocht pocheren. De sjalotjes fijn hakken en stoven in boter of olijfolie. Wortel, prei en selder wassen, klein snijden en in de pan bij de sjalotjes doen. Kort laten stoven en een bouillonblokje en witte wijn toevoegen. De room en de tuinkruiden in de pan doen en het kookvocht laten indikken. Op smaak brengen met peper en zout. Indien gewenst kan men de saus binden met een roux van bloem en boter.
De gepocheerde vis laten uitlekken en op warme borden leggen. Bestrooien met garnalen en de saus met de versneden groenten over de vis gieten. Bestrooien met gruyère, versieren met peterselie en opdienen met tagliatelle of stokbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier