Vismousse met kreeftenvulling

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

400 g witte visfilets (wijting, tongschar, schol,…)

150 g gerookte zalm

1 kleine gekookte kreeft

3 dl room

3 eiwitten

enkele blaadjes spinazie

zout en peper

enkele takjes dille

Bekleed een cake- of terrinevorm met plakjes gerookte zalm. Haal het vlees uit de gekookte kreeft. Was de spinazie, dep ze droog en verwijder de steeltjes.

Snijd de visfilets in stukjes en mix ze met de room tot een homogeen mengsel. Klop de eiwitten tot sneeuw en spater ze onder het vismengsel. Kruid royaal met peper en zout.

Leg de helft van het mengsel in de cakevorm. Schik in het midden de spinazie en het kreeftenvlees en bedek met de andere helft van het vismengsel. Vouw de overhangende gerookte zalm om zodat de bovenkant afgesloten is. Zet de vorm in een ovenschaal met 3 cm water (bain-marie).

Laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180ƂĀ°C.

Laat de mousse afkoelen, haal hem uit de vorm en versnijd in dikke plakken. Garneer met dille en serveer met tartaarsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content