Vismoes met kervelsaus

Nodig voor zes :

Nodig voor zes :

600 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel of griet)

peper

zout

nootmuskaat

4 eiwitten

1 soeplepel kervelpluksels

6 dl room

Versiering :

reepjes gerookte zalm

kervelpluksels

zalmeitjes

6 fleurons van bladerdeeg (facultatief)

De oven voorverwarmen op 200° C. De filets in de blender van een mixer vermalen en met behulp van een spatel mengen met 2 dl room, 4 stijfgeklopte eiwitten, peper, zout en nootmuskaat. Het is belangrijk dat de ingrediënten koud zijn. De vismoes verdelen over ingeboterde soufflépotjes en in een braadpan plaatsen. De braadslede met heet water vullen zodat de potjes voor drievierde onder staan. De braadpan in de oven zetten en de moes 25 minuten au bain marie laten gaar worden.

De saus bereiden door 4 dl room met kervelpluksels, peper en zout op te warmen. De saus over zes borden verdelen, de vormen op de borden omdraaien en verwijderen. De moes versieren met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, kervelpluksels en fleurons van bladerdeeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content