Vishamburgers met cheddar
750g in stukken gesneden kabeljauw of snoek
750g in stukken gesneden kabeljauw of snoek
90g cheddar
80g paneermeel
1 ei
3 lente-uitjes
60 ml limoensap
1 theelepel sojasaus
2 eetlepels mirin (Japanse kookwijn)
1 eetlepel gehakte dille
Komkommersalade:
1 komkommer
1 rode ui
1 rode peper
2 eetlepels geraspte gember
2 eetlepels rijstwijnazijn
een halve theelepel sesamolie
Doe de vis met alle overige ingrediënten voor de hamburgers in de keukenmachine en maal in ongeveer 3 minuten fijn. Maak 8 balletjes van het mengsel en plet ze tussen de handpalmen tot je hamburgers van ongeveer 2 cm dikte hebt. Wrijf ze rijkelijk in met vismarinade en laat ze maximaal 3 uur rusten in de koelkast.
Schil intussen de komkommer en snij hem in blokjes. Snipper de ui en snijd de peper in kleine stukjes. Meng de groenten in een kom met de gember, de azijn en de olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de hamburgers tussen een visklem, kruid met viskruiden en rooster gedurende 10 minuten boven matig hete kolen. Serveer met de komkommersalade.
Tip
Een lekker sausje erbij? Mix 1,5 dl zure room met 1,5 dl yoghurt, 1 eetlepel pickles en 1 eetlepel kappertjes. Werk af met bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier