Visburgers met gember
10-04-2018, 19:00
Bijgewerkt op: 25-02-2024, 10:59
Visburgers met gember is een recept van Melissa Hemsley.
Voor 4 personen
- 4 visfilets (700 g), ontveld, zonder kleine graten
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 3 cm gemberwortel
- 4 bosuien, in ringen
- 1 kleine handvol koriander
- 2 el tamari
- 1/4 kl zeezout
- 1 kl chilivlokken (of naar smaak), plus extra voor erbij
- rasp van 1 limoen
- 1 el kokosolie of ghee
Afwerking
- enkele kropjes little gem, bladeren losgehaald
- 1 el sesamzaad
- 1 handvol koriander- of muntblaadjes (naar keuze)
Hoisinsaus
- 6 el tamari
- 3 el tahin
- 1oe el ahornsiroop
- 3 el sinaasappelsap
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1,5 tl sesamolie
- 1,5 kl Chinees vijfkruidenpoeder
Bereiding
- Doe de vis in een keukenmachine en druk een paar keer kort de pulseknop in. Voeg alle overige ingrediënten (behalve de olie) toe en pulse nog een paar keer.
- Verdeel het mengsel in vier porties, vorm er burgers van 10 cm doorsnede en 2 cm dikte van (of maak 8 kleinere burgers) en leg ze als je er tijd voor hebt 8-10 minuten in de koelkast om ze te laten opstijven (zodat je ze gemakkelijker kunt bakken). Maak intussen de hoisinsaus door alle ingrediënten in een kom door elkaar te kloppen.
- Laat de kokosolie in een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur smelten en bak de burgers 3 minuten aan één kant. Druk erop met een spatel zodat ze plat blijven en de onderkant mooi bruin wordt. Keer ze om en bak de andere kant 3 minuten tot de burgers bruin en net gaar zijn.
- Giet snel de hoisinsaus in de pan (of gebruik een andere pan), verwarm 1 minuut en serveer de saus bij de burgers. Serveer de visburgers in slabladeren of broodjes. Bestrooi ze naar smaak met wat extra chilivlokken, sesamzaad en koriander.
Tip: de visburgers zijn het lekkerst als je ze in een koekenpan bakt, maar je kunt ze ook op een grill of barbecue roosteren of ze 10 à 15 minuten in een tot 190°C verhitte oven leggen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier