Visballetjes met currysaus
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
600 g koolvis of kabeljauw
zonder graten
3 eieren
3 dl slagroom
100 g verse zalm of zalmforel in blokjes gesneden
1/2 dl gehakte verse kruiden (dille, peterselie)
zout
witte peper
boter
olijfolie
6 Ã 8 preistengels
currysaus met uien en appels
Hak het visvlees grof en kruid met zout en peper. Klop de eieren los met de slagroom. Roer dit mengsel beetje bij beetje door het gehakte visvlees en voeg vervolgens de stukjes zalm en de gehakte kruiden toe. Bedek het visgehakt met aluminiumfolie en laat alles een halfuur rusten. Versnijd de schoongemaakte prei en stoof de groente in boter. Bereid de currysaus (versneden uien met currypoeder in boter stoven, bloem door de uien mengen, begieten met bouillon, laten koken en geraspte appel toevoegen). Vorm visballetjes en bak deze 5 Ã 6 minuten aan beide kanten in een mengsel van boter en olijfolie. Dien de warme balletjes op met prei en currysaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier