Visballetjes met currysaus

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

600 g koolvis of kabeljauw

zonder graten

3 eieren

3 dl slagroom

100 g verse zalm of zalmforel in blokjes gesneden

1/2 dl gehakte verse kruiden (dille, peterselie)

zout

witte peper

boter

olijfolie

6 ƃ 8 preistengels

currysaus met uien en appels

Hak het visvlees grof en kruid met zout en peper. Klop de eieren los met de slagroom. Roer dit mengsel beetje bij beetje door het gehakte visvlees en voeg vervolgens de stukjes zalm en de gehakte kruiden toe. Bedek het visgehakt met aluminiumfolie en laat alles een halfuur rusten. Versnijd de schoongemaakte prei en stoof de groente in boter. Bereid de currysaus (versneden uien met currypoeder in boter stoven, bloem door de uien mengen, begieten met bouillon, laten koken en geraspte appel toevoegen). Vorm visballetjes en bak deze 5 ƃ 6 minuten aan beide kanten in een mengsel van boter en olijfolie. Dien de warme balletjes op met prei en currysaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content