Viooltjesoester met passievrucht & Cantillon geuze

2466673

Voor 6 personen 24 oesters (maat 3), 6 passievruchten, 1 limoen,1 kl citroensap, 3 gram Agar Agar, 1 el suiker, 1 stuk gember, 8 cl extra vierge olijfolie, 5 cl rijstazijn, 24 eetbare gele viooltjes, verse jonge koriander, zwarte peper, ijs.

Viooltjesoester met passievrucht & Cantillon geuze

Voor 6 personen

24 oesters (maat 3), 6 passievruchten, 1 limoen,1 kl citroensap, 3 gram Agar Agar, 1 el suiker, 1 stuk gember, 8 cl extra vierge olijfolie, 5 cl rijstazijn, 24 eetbare gele viooltjes, verse jonge koriander, zwarte peper, ijs.

Snijd de passievruchten door en haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Met een lepel duw je het sap uit het vruchtvlees door een zeef in een pannetje. Voeg de suiker en de Agar Agar toe aan het pannetje en laat goed doorkoken. Verfris met enkele druppels limoensap en laat afkoelen tot de gelei stijf is.

Open de oesters en giet het oester sap weg en leg ze op een bord. Je zal merken dat de oester zich opnieuw zal vullen met vocht.

Maak een vinaigrette door de olijfolie, het limoensap en de rijstazijn en kl suiker met elkaar te mengen.

Rasp een beetje verse gember over de oesters. Lepel er een 1/2 kl vinaigrette over, spuit wat passievruchtengelei op de oester en werk ze af met een viooltje en een blaadje koriander.

Maal het ijs in de blender en dresseer de oester op gemalen ijs. Nog een draai van de pepermolen en maak je klaar om deze frisse oester te ervaren.

Een recept van Bapas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content