Vijgen met portwijn en crème

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

6 verse vijgen

1,5 dl witte portwijn

2 eetlepels citroensap

1,5 eetlepels suiker

1 afgestreken koffielepel maïsmeel.

Voor de crème:

2 dl melk

3 eierdooiers

50 g suiker

4 blaadjes gelatine

3 eiwitten

1/4 l slagroom

60 g suiker

1 vanillestok

1/3 koffielepel

kaneelpoeder

een scheutje cognac of brandewijn

20 g geschaafde chocolade

De vijgen schillen en doormidden snijden. De portwijn met het citroensap, de suiker en het maïsmeel aan de kook brengen. Overgiet de vijgen met de siroop en laat afkoelen. Breng de melk met het opengesneden vanillestokje en de kaneel aan de kook. De eierdooiers met suiker schuimig opkloppen en vermengen met de hete melk. Op laag vuur tot een crème koken. De voorgeweekte gelatine uitknijpen en in de crème oplossen. De crème zeven en parfumeren met een scheutje cognac of brandewijn. Eerst de eiwitten met de helft van de suiker stijf kloppen en door de crème mengen. Dan de opgeklopte room voorzichtig door de massa spatelen. Deze mousse kan men in glazen spuiten of in een kom overbrengen en in de ijskast laten opstijven. Versier de crème met geschaafde chocolade en dien op met de vijgen en hun saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content