Vietnamese reuzengarnalen met karamel en gepekelde sojascheuten

  • Moeilijkheid

Los de suiker en het zout voor de sojascheuten op in de azijn en het water, op een matig vuur.

Vietnamese reuzengarnalen met karamel en gepekelde sojascheuten

Voor 4:

200 g suiker

1,85 dl water

20 reuzengarnalen

1 el vissaus

1 kleine ui

1 el sesamzaadjes

1/2 bosje koriander

zwarte peper en zout

Sojascheuten:

125 g suiker

1,5 tl zout

2,5 dl witte wijnazijn

2,5 dl water

4 gekneusde stengels citroengras

2 lente-uien

250 g sojascheuten

Los de suiker en het zout voor de sojascheuten op in de azijn en het water, op een matig vuur. Voeg het citroengras toe en laat afkoelen. Snij het groen van de lente-uien in ringen. Giet de pekel op de sojascheuten en de lente-uien. Laat 30 minuten marineren.

Doe de suiker voor de scampi’s in een pan met 4 eetlepels water. Verwarm al roerend op een matig vuur tot de suiker is opgelost. Stop met roeren en laat de siroop inkoken tot een bijna zwarte karamel. Plaats de pan meteen in koud water om het karamelliseren te stoppen. Voeg de rest van het water toe, roer glad op een laag vuur en laat afkoelen.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe de garnalen in een pan met 2 eetlepels karamel (bewaar de rest in de koelkast), de vissaus en gesnipperde ui. Kruid royaal met peper en breng aan de kook. Bak een tiental minuten op matig vuur tot de scampi’s roodbruin zijn en de saus tot een siroop is ingekookt. Haal van het vuur en voeg de sesamzaadjes toe. Werk af met korianderblaadjes en serveer met de gepekelde sojascheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content