Vietnamese loempia’s met frisse groenten en Thaise saus

© Getty
Voor 4 personen
  • 16 tot 20 rijstvellen
  • 500 g rundergehakt
  • 16 tot 20 muntblaadjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1/2 paprika of Spaanse peper, fijngesnipperd
  • een handvol amandelen, fijngestampt
  • krokante groenten zoals wortelen, komkommer, sojascheuten, kool ….
Thaise saus
  • 8 el limoensap
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 kl bruine suiker
  • 2 el verse gember, geschild en geraspt
  • 2 à 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 à 2 verse rode pepers, ontpit en fijngesneden
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • basilicum, gehakt
Bereiding
  1. Vietnamese loempia’s: bak de ui, de paprika, het gehakt en de noten in een pan met wat olie. Dompel de rijstvellen 30 seconden in warm water. Leg ze op een vochtige handdoek, om ze zacht te laten worden. Doe wat vulling op een vel, leg er een muntblaadje bij en rol op. Was de groenten en snij ze of rasp ze in fijne repen. Meng de groenten en leg ze op een bord. Giet wat Thaise saus over de groenten.
  2. Thaise saus: breng alle ingrediënten in een kom en roer om. Wil je het niet te pittig, gebruik dan wat minder knoflook en rode peper. De Thaise saus is lekker om de Vietnamese loempia’s in te dompelen of om over de salade te gieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content