Ingrediënten
- 1 fles droge rosé
- 300 g aardbeien, gesneden (+ extra voor garnering)
- 1 el kristalsuiker
- 70 ml wodka
- Optioneel: 2 el grenadine
Zo maak je het:
- Giet de rosé in ijsblokvormen of een doos die in de vriezer mag en laat in enkele uren bevriezen.
- Meng de aardbeien met de suiker in de mengkom van je blender en laat een tiental minuten rusten op kamertemperatuur, zodat de aardbeien hun sappen beginnen los te laten.
- Voeg in de mengkom de vodka, bevroren rosé en naar smaak grenadine toe.
- Blend tot je een homogene, schuimige massa bekomt.
- Schenk in glazen en werk af met nog een kunstig gesneden aardbei.
Tip
- Varieer eens met het fruit! Probeer bijvoorbeeld frambozen of perziken in plaats van aardbeien.
- Ook de sterke drank die je gebruikt om de cocktail een extra kick te geven, is voor variatie vatbaar. Probeer bijvoorbeeld eens vermout in plaats van wodka!
- Tenslotte kan je ook met verse kruiden aan het experimenteren slaan. Wat dacht je van een takje gekneusde basilicum of munt bij je frosé?