Vier de zon, ontdek frosé

Er is weer iets nieuws onder de zon in zomerdrankenland: de frosé. De ‘frozen rosé’ is niet alleen erg verfrissend, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. We geven je meteen een basisrecept dat genoeg zou moeten zijn voor een bescheiden tuinfeestje.

Er is weer iets nieuws onder de zon in zomerdrankenland: de frosé. De ‘frozen rosé’ is niet alleen erg verfrissend, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. We geven je meteen een basisrecept dat genoeg zou moeten zijn voor een bescheiden tuinfeestje.

Ingrediënten

  • 1 fles droge rosé
  • 300 g aardbeien, gesneden (+ extra voor garnering)
  • 1 el kristalsuiker
  • 70 ml wodka
  • Optioneel: 2 el grenadine

Zo maak je het:

  1. Giet de rosé in ijsblokvormen of een doos die in de vriezer mag en laat in enkele uren bevriezen.
  2. Meng de aardbeien met de suiker in de mengkom van je blender en laat een tiental minuten rusten op kamertemperatuur, zodat de aardbeien hun sappen beginnen los te laten.
  3. Voeg in de mengkom de vodka, bevroren rosé en naar smaak grenadine toe.
  4. Blend tot je een homogene, schuimige massa bekomt.
  5. Schenk in glazen en werk af met nog een kunstig gesneden aardbei.

Tip

  • Varieer eens met het fruit! Probeer bijvoorbeeld frambozen of perziken in plaats van aardbeien.
  • Ook de sterke drank die je gebruikt om de cocktail een extra kick te geven, is voor variatie vatbaar. Probeer bijvoorbeeld eens vermout in plaats van wodka!
  • Tenslotte kan je ook met verse kruiden aan het experimenteren slaan. Wat dacht je van een takje gekneusde basilicum of munt bij je frosé?

Cheers to new beginnings and the joys of moving ? #frosé

A photo posted by raika sarkett (@raiks) on Aug 4, 2016 at 4:38pm PDT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content