Victoriabaars met shii-takes

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 porties victoriabaars van 200 g

200 g verse shii-takes

enkele pijpuitjes

Saus:

4 el Japanse sojasaus

1 el mirin (Japanse rijstwijn)

een snuif suiker

1 theelepel geraspte gember

2 theelepels wasabi (groene Japanse mosterd)

De stukjes vis stomen in een bamboe- of ander stoommandje. De shii-take-paddestoelen kort bakken in plantaardige olie. De ingrediënten voor de saus mengen en in een pannetje opwarmen tot de suiker is gesmolten. In het midden van het bord een stukje vis schikken met aan één zijde ongeveer drie shii-takes. Een klein lepeltje saus over de bordspiegel sprenkelen. Garneren met een bloemetje van pijpajuin (een pijpuitje in de lengte enkele malen insnijden, het onderste stukje niet doorsnijden, en in water met ijsblokjes leggen om de uiteinden te laten opkrullen). Indien dit gerecht als hoofdgerecht is bedoeld, serveert men de vis met een kom dampende rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content