Victoriabaars met een paella van Risoni

  • Moeilijkheid

Voor 4:

600 g victoriabaars

16 grote roze garnalen

1 rode paprika

1 ui

400 g risoni (op rijstkorrels lijkende pasta)

100 g doperwten (diepvries)

Â1/2 l kippenbouillon

saffraandraadjes

1 citroen

paprikapoeder, cayennepeper

peper en zout

olijfolie (extra vierge)

Was en snij de rode paprika in blokjes. Versnipper de ui. Snij de citroen in partjes. Bak de ui en de paprika glazig in een paellapan met een flinke scheut olijfolie. Voeg de risoni toe en meng met de groenten. Begiet met opgewarmde kippenbouillon tot alles onderstaat. Voeg de doperwten toe. Kruid de paella met enkele saffraandraadjes, een afgestreken theelepel paprikapoeder, een snuifje cayennepeper, peper en zout. Laat sudderen.

Snij ondertussen de victoriabaars in moten. Wentel de vis in bloem, kruid met peper en zout en bak in een pan met een weinig olie tot de vis gaar is en een lichtbruine korst heeft. Roer regelmatig door de pasta en voeg kippenbouillon toe wanneer de massa bijna droog komt te staan.

Haal de vis uit de pan en bak de roze garnalen kort. Versier de paella met moten victoriabaars, garnalen en partjes citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content