Nodig voor vier :
1 kleine verse zalm
4 kg grof zout
6 losgeslagen eiwitten
verse kruiden (dille, bieslook, peterselie, kervel)
2 wortels
6 radijsjes
100 g peulerwten
1 venkel
sesamolie
aceto balsamico
peper
zout
1 kom volle rijst
De verse kruiden in de buikholte van de zalm steken. De grove zoutkorrels mengen met het losgeslagen eiwit. De zalm op aluminiumfolie leggen en aan alle kanten bedekken met zoutbrij. De ingepakte vis een half uur in een voorverwarmde oven plaatsen (180° C). De rijst aan de kook brengen in 2,5 maal zijn volume water. Na 5 à 10 minuten het deksel op de pan doen en de rijst langzaam gaarstoven. Ondertussen de schoongemaakte wortels, radijzen en venkel in stukjes snijden. Wortels, peulerwten en venkel afzonderlijk in sesamolie stoven. De radijzen in stukjes snijden, kort blancheren en afkoelen. Alle groenten samenbrengen en kruiden met een scheutje aceto balsamico, peper en zout. De korst van de vis halen en het visvlees opdienen met groenten en rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier