Verse truffelsalade

© Getty
Voor 4 personen
  • 160 g zwarte of witte truffels, in plakjes
  • 300 g geschilde aardperen (topinamboer) in plakjes
  • 400 g eekhoorntjesbrood, in lamellen (of een mengeling van bospaddestoelen)
  • 200 g ijsbergsla, in reepjes
  • 12 radijsjes, in fijne plakjes
  • 16 eikenbladblaren
  • 32 blaadjes jonge raketsla
  • 16 el olijfolie extra vierge
  • 50 g parmezaankaas, fijngesneden
  • 4 kl witte-truffelolie
  • grof zeezout
  • peper van de molen
Bereiding
  1. De salades schoonmaken, wassen en drogen. De eikenbladblaren op de borden afwisselen met raketsla. De ijsbergsla in het midden leggen. Bestrooien met plakjes radijs.
  2. De paddestoelen en vervolgens de aardperen bakken in een pan met olie. Warm op de salade leggen en versieren met parmezaankaas en truffel.
  3. Kruiden naar smaak met olijfolie, peper van de molen en zout. Dien de truffelsalade onmiddellijk op met warm brood en een goed glas Chardonnay.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content