Nodig voor vier:
160 g zwarte of witte truffels, in plakjes gesneden 300 g geschilde aardperen (topinamboer) in plakjes gesneden
400 g eekhoorntjesbrood, in lamellen gesneden (of een mengeling van bospaddestoelen)
200 g ijsbergsla, in reepjes gesneden
12 radijsjes, in fijne plakjes gesneden
16 eikenbladblaren
32 blaadjes jonge raketsla
16 soeplepels olijfolie van superieure kwaliteit
50 g parmezaankaas, fijngesneden
4 koffielepels witte-truffelolie
grof zeezout en peper van de molen
De salades schoonmaken, wassen en drogen. De eikenbladblaren op de borden afwisselen met raketsla. De ijsbergsla in het midden leggen. Bestrooien met plakjes radijs. De paddestoelen en vervolgens de aardperen bakken in een pan met olie. Warm op de salade leggen en versieren met parmezaankaas en truffel. Kruiden naar smaak met olijfolie, peper van de molen en zout. Onmiddellijk opdienen met warm brood en een goed glas Chardonnay.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier