Verse tonijn met ‘sauce vierge’ en kerstomaatjes uit de oven

Dit is een algemeen beeld en behoort niet tot het recept.
  • Moeilijkheid

Een perfect gebakken tonijnsteak moet binnenin nog rauw zijn als je hem serveert.

Voor 4 personen

4 tonijnsteaks van 150 g elk

2 el olijfolie

250 g verse eiertagliatelle

Voor de sauce vierge:

8 el extra vierge olijfolie

2 gesnipperde sjalotjes

2 tenen knoflook, gesnipperd

2 el kappertjes

1 el fijngehakt bieslook

1 el fijngehakte dragon

1 el citroensap

Voor de kerstomaatjes:

500 g kerstomaatjes aan de steel

2 tenen knoflook, gesnipperd

1 koffielepel gedroogde oregano

1 el olijfolie

Bereiding

1. Verdeel de kerstomaatjes in vier trosjes. Bestrooi ze met de knoflook, oregano, olijfolie, zout en peper.

2. Braad de tomaatjes 15 minuten in de oven op 200 °C.

3. Doe alle ingrediënten voor de sauce vierge in een pannetje en verwarm zachtjes op een matig vuur. De olie mag niet koken, anders gaat het aroma verloren.

4. Verhit de olijfolie in een braadpan op een hoog vuur en bak de tonijnsteaks 1-2 minuten aan elke kant: de steaks dienen binnenin nog rauw te zijn. Dien de tonijn onmiddellijk op met de sauce vierge, kerstomaatjes en versgekookte tagliatelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content