Verse macedoine van asperges en groene boontjes in een Gents jasje

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

250 g witte asperges

250 g groene asperges

200 g fijne groene boontjes

2 sneden Gandaham van zo’n 1/2 cm dik

8 fijngesneden plakjes Gandaham

aceto balsamico

olijfolie

peper en zout

enkele blaadjes basilicum

oregano

Maak de groenten schoon. Snijd de asperges en boontjes in stukken van een halve centimeter groot. Houd de aspergepunten 3 cm lang. Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in gezouten water en verfris onder koud water. Snijd de dikke sneden Gandaham in dobbelsteentjes van een halve centimeter en meng deze met de gekoelde groenten, een scheut aceto balsamico, olijfolie, oregano, peper en zout. De punten van de asperges nog niet toevoegen. Verdeel de mengeling over vier ronde vormpjes met een diameter van 8 en een hooogte van 4 cm. Goed aandrukkken en de vormpjes omdraaien op een gekoeld bord. Omwikkel de hoopjes met twee sneden Gandaham. De borden versieren met aspergepuntjes, blaadjes basilicum en wat grofgemalen zwarte peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content