Verse geitenkaas met verse kruiden, appel en croutons

Dit is een zeer smaakvol en gemakkelijk voorgerecht. Vers is het codewoord.

Dit is een zeer smaakvol en gemakkelijk voorgerecht. Vers is het codewoord.

Voor 4 personen

  • 2 kleine sjalotten
  • 1 zoete appel naar keuze
  • 3 takken basilicum
  • 12 sprieten bieslook
  • 2 sneden witbrood (zonder korsten)
  • olijfolie
  • 150 g verse geitenkaas (type Chavroux)
  • 5 el olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • eventueel toast

Bereiding

1. Snijd de sjalot en de appel in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Hak de verse kruiden fijn. Snijd het brood in dobbelstenen van 5 mm dik. Bak ze goudbruin in olijfolie.

2. Meng, met een vork de geitenkaas met de olijfolie, en kruid met peper en zout. Meng vervolgens de sjalot, de appel en de kruiden eronder en vlak voor het serveren de croutons (anders worden die wak). Houd een deel van de sjalot, bieslook en croutons apart.

3. Doe in een grote lage metalen ring op de borden en duw goed aan. Strooi bovenop een beetje bieslook, sjalot en croutons. Verwijder de ring en werk de borden af met olijfolie. Serveer eventueel met toast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content