Verrassende snoeptaart

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 klein blikje ananasschijven

5 blaadjes gelatine

1 doos spritskoekjes

500 g magere plattekaas

100 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

2 eiwitten

20 cl room

sap van 1 citroen

snoep: eetpapier, rode veters, aardbeimatten, lolliesÂ…

Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap. Zet de ananas in de koelkast: die hebben we morgen nodig. Doe het ananassap in een pannetje en breek de gelatineblaadjes erin.Warm al roerend op tot de gelatine opgelost is en laat dan afkoelen. Schep de plattekaas in een kom en roer de suiker, het citroen- en het ananassap erdoor. Beleg een ronde springvorm met de spritskoekjes. Giet de plattekaas erover en laat alles (liefst een nacht) opstijven in de koelkast. Maak de ring van de vorm los en begin de taart te versieren. Daar gebruiken we de ananas voor, maar ook lekker veel snoep. Rondom de taart “plakken”we een rand eetpapier, bovenop komen de ananasringen, snoepslingers en lolliesÂ…

DRANKTIP: Al dat zoets spoelen we door met limonade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content