Benodigdheden voor 4 personen

1 kleine venkel

8 radijsjes

1/2 sjalot

2 el gesnipperde bieslook

6 el olijfolie

4 el yoghurt

Sap van 1/2 citroen

Zwarte peper en zout

4 verse maatjes

Bereidingswijze

Haal de harde kern uit de venkel. Schaaf met een mandoline de venkel in flinterdunne plakjes. Schaaf ook de radijsjes fijn. Leg de venkel- en radijzenplakjes in ijswater, zo worden ze extra krokant. Schaaf de sjalot fijn, houd apart.

Maak een dressing van olijfolie, yoghurt, citroen en peper en zout. Haal de venkel en radijsjes uit het ijswater en zwier droog in de slazwierder. Verdeel de venkel en de radijsjes over de borden, verdeel wat dressing over de salade. Leg op elk bord een maatje, werk af met bieslook en geschaafde sjalot. Eet met lekker brood.

1 kleine venkel8 radijsjes1/2 sjalot2 el gesnipperde bieslook6 el olijfolie4 el yoghurtSap van 1/2 citroenZwarte peper en zout4 verse maatjesHaal de harde kern uit de venkel. Schaaf met een mandoline de venkel in flinterdunne plakjes. Schaaf ook de radijsjes fijn. Leg de venkel- en radijzenplakjes in ijswater, zo worden ze extra krokant. Schaaf de sjalot fijn, houd apart.Maak een dressing van olijfolie, yoghurt, citroen en peper en zout. Haal de venkel en radijsjes uit het ijswater en zwier droog in de slazwierder. Verdeel de venkel en de radijsjes over de borden, verdeel wat dressing over de salade. Leg op elk bord een maatje, werk af met bieslook en geschaafde sjalot. Eet met lekker brood.