Velouté van groene asperges en mosselen met gebakken koolvis

© Getty

Voorbereiding: 15 minuten. Bereidingstijd: 25 minuten. Tip: Kijk naar het visaanbod van de dag. Bijvoorbeeld: zeewolf, kabeljauw, pollak…

Voor 4 personen
  • 4 stukken koolvis van 150 g
  • 500 g bouchot mosselen (kleine mosseljtes)
  • 150 g oesterzwammen
  • 1/2 kg groene asperges
  • 2 sjalotten
  • teentje look
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 4 eetlepels room
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Mosselgroenten:
  • 1/2 in plakken gesneden ui
  • 2 stengels fijngesneden groene selder
  • 1 laurierblad
  • tijm
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de asperges, blancheer ze 2 minuten in kokend water en verfris onder koud water. Blancheer daarna de schillen.
  2. Snijd de sjalotten in plakjes, stoof ze in boter met een geplet teentje look en voeg de aspergeschillen er bij. Voeg de bouillon en room toe; kruid met peper, zout en nootmuskaat; laat 10 minuten sudderen. Passeer door de passe-vite en daarna door een zeef om draadjes te vermijden.
  3. Kuis de mosselen en was ze tweemaal om zand te vermijden. Kook ze open op hevig vuur met de mosselgroenten.
  4. Zeef het mosselsap door een neteldoek en voeg het bij de gezeefde aspergebouillon. Laat 10 minuten inkoken en bind de velouté met maïsmeel.
  5. Bak de koolvis langs beide kanten goudbruin, kruid met peper en zout, laat een 3-tal minuten verder garen onder deksel.
  6. Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes, bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout.
  7. Schik de oesterzwammen in een diep bord, plaats de koolvis er op en giet de velouté er rond. Garneer met de mosseltjes, de asperges en naar smaak met groene kruiden (basilicum, kervel, koriander…).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content