Vegetarische burger van gerstemout en tofoe
Voor 4:
Voor 4:
4 ronde, biologische hamburgerbroodjes (volkoren, meergranen)
1 potje hummus (biowinkel)
1 appel, 1 geraspte rode biet
1 gesnipperde rode ui
scheutjes
Voor de pastei :
300 g vaste natuurtofoe
300 g lichte gerstemout (in plaats van havermout)
de helft van een flesje Zinnebir van 33 cl
1/2 gesnipperde ui
takjes peterselie
1 tl komijn
1 tl zwarte peper
knoflook
2 tl tijm, 1 tl zout
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de pastei in een kom en meng met de handen. Ga voor exemplaren van 14 cm diameter en 1 cm dik.
Bak ze in de pan met kokosolie, 3 minuten per kant.
Bestrijk het gehalveerde broodje aan beide kanten met hummus. Leg er drie rauwe appelschijfjes op, geraspte biet, rode ui en jonge scheutjes. Stel de hamburgers samen en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier