Voor 6 :

1 groen pepertje

1 el olie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 tl versgeraspte gemberzout

800g kikkererwten uit blik1 tl komijn

1/2 tl kurkuma

versgemalen peper

250g kerstomaatjes

150g kleine bladspinazie

1 el citroensap

Bereidingswijze

Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij fijn. Verhit wat olie in een stoofpot. Voeg ui, knoflook, gember, pepertje en zout toe. Laat 5 minuten sudderen tot de ui zacht is.

Voeg de kikkererwten, gemalen kruiden en wat versgemalen peper toe. Blus met 80 ml water en roer tot het water is opgenomen.

Snij de kerstomaatjes doormidden, doe ze in de stoofpot en kook nog 3 minuten. Haal van het vuur en roer er de bladspinazie door.

Breng op smaak met citroensap, versgemalen peper en zout.