Varkensvlees met zoetzuursaus in kleine groenten

  • Moeilijkheid

Voor 1 portie:

3 eetlepels plantaardige olie

150 g mager varkensvlees, in reepjes en vervolgens in kleine brokjes gesneden

40 g komkommer, in de lengterichting in vier gesneden, ontpit en vervolgens in fijne schijfjes gesneden.

60 g in kwartjes gesneden tomaten

40 g in dunne plakjes gesneden rode, gele en groene pepers

1/4 gesnipperde Spaanse ui

3 in kwartjes gesneden mini-maïskolven

2 in kwartjes gesneden champignons

40 g ananas in dobbelsteentjes

15 g fijngesneden gember

3 groene uien, in stukken van 3 cm versneden

15 cl zoetzuursaus

Ter versiering: verse korianderblaadjes en in bloemvorm versneden rode radijsjes.

De olie krachtig verhitten in de wok en het varkensvlees gedurende een minuut erin sauteren. Alle andere ingrediënten behalve de saus toevoegen en gedurende 30 seconden laten meekoken.

De zoetzuursaus erin omroeren en aan de kook brengen. Ongeveer een minuut laten pruttelen.

Overgieten in het dienbord, de korianderblaadjes erover strooien en verder versieren met de versneden radijzen. Onmiddellijk opdienen.

uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content