Voor 1 portie:
3 eetlepels plantaardige olie
150 g mager varkensvlees, in reepjes en vervolgens in kleine brokjes gesneden
40 g komkommer, in de lengterichting in vier gesneden, ontpit en vervolgens in fijne schijfjes gesneden.
60 g in kwartjes gesneden tomaten
40 g in dunne plakjes gesneden rode, gele en groene pepers
1/4 gesnipperde Spaanse ui
3 in kwartjes gesneden mini-maïskolven
2 in kwartjes gesneden champignons
40 g ananas in dobbelsteentjes
15 g fijngesneden gember
3 groene uien, in stukken van 3 cm versneden
15 cl zoetzuursaus
Ter versiering: verse korianderblaadjes en in bloemvorm versneden rode radijsjes.
De olie krachtig verhitten in de wok en het varkensvlees gedurende een minuut erin sauteren. Alle andere ingrediënten behalve de saus toevoegen en gedurende 30 seconden laten meekoken.
De zoetzuursaus erin omroeren en aan de kook brengen. Ongeveer een minuut laten pruttelen.
Overgieten in het dienbord, de korianderblaadjes erover strooien en verder versieren met de versneden radijzen. Onmiddellijk opdienen.
uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier