Nodig voor vier :
2 varkenshaasjes (± 400 g)
3 rode paprika’s
olijfolie
4 teentjes knoflook
zout
peper
een klontje boter of reuzel
2 kg mosselen
1 kg kokkels
250 g diepzeegarnalen of kleine scampi’s
2 uien
een glas witte wijn
2 preien
1 citroen
Verwijder de zaden van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe deze met de gepelde knoflooktenen, een theelepel zout en 3 eetlepels olijfolie in een kom en mix de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa. Leg de schoongemaakte haasjes in een schaal en overgiet ze met het paprikamengsel. Laat het vlees 24 uur op een koele plek marineren en snijd het de volgende dag in blokjes en bak deze in boter of reuzel. Voeg de fijngesneden ui en prei toe. Alles kort roerbakken op groot vuur en de helft van de marinade toevoegen. Het vuur laag draaien en alles onder deksel een half uurtje laten sudderen. Wanneer het vlees bijna gaar is, voegt men de gewassen mosselen, de kokkels en de witte wijn toe. Enkele minuten later de garnalen of scampi’s in de pan doen. Opdienen met stokbrood of rijst en schijfjes citroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier