Varkensspiering met pruimensaus

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 mooie varkensspieringen
  • 20 gedroogde pruimen
  • 2,5 dl abdijbier van hoge gisting
  • 50 g boter
  • 1 nootje bloemboter om te binden
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel kandijsuiker
  • Vers gemalen peper, zout
Bereiding
  1. Overgiet de pruimen met een deel van het bier en laat minstens een uur weken. Laat het vlees aan beide kanten mooi kleuren in de boter, kruid met peper en zout en overgiet met de rest van het bier.
  2. Laat 15 minuten zachtjes stoven en voeg er vervolgens de pruimen met hun vocht bij. Laat nogmaals 15 minuten sudderen tot het vlees mooi mals is.
  3. Neem het vlees uit de pan en breng de saus op smaak met tomatenpuree en kandijsuiker. Bind met een nootje bloemboter indien nodig.
  4. Schik het vlees op warme borden en overgiet met de pruimensaus. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content