Varkensspiering met citroensaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 spieringkoteletten

Vers gemalen peper, zout

100 g boter

1 lookteentje

2 eetlepels gehakte peterselie

Â1/2 glas droge witte wijn

Â1/2 glas water

3 eierdooiers

3 eetlepels citroensap

Verhit de boter in een grote braadpan en laat daarin het vlees kleuren. Kruid met peper en zout. Voeg er de gehakte look, peterselie, wijn en water bij. Laat op matig vuur nog 15 minuten stoven tot het vlees mooi gaar is. Neem het vlees uit de pan en hou warm.

Kook de braadjus tot op de helft in. Klop de eierdooiers los met het citroensap. Schep wat saus uit de pan, meng dat door de eieren en giet opnieuw in de pan. Laat op een laag pitje sudderen tot de saus indikt. Schik het vlees op warme borden, overgiet met de citroensaus en serveer met broccoli en aardappelnootjes.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content