Varkensslaatje met rode vruchten
Voor 4 personen
Voor 4 personen
4 varkensmignonnetten
Vers gemalen zwarte peper, zout
100 g boter om te bakken
250 g gemengde sla
350 g gemengde rode vruchten (aardbeien, frambozen, rode bessen)
2 dl arachide-olie
Â1/2 dl frambozenazijn
1 scheutje balsemienazijn
Smelt de boter in de pan en laat daarin het vlees lichtjes kleuren. Kruid met peper en zout en laat mooi gaar bakken. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Deglaceer de braadjus met balsemienazijn en giet in een schotel. Voeg er vervolgens de arachide-olie en de frambozenazijn bij en kruid met peper en zout. Klop op met de garde en voeg de schoongemaakte en eventueel wat kleiner gesneden rode vruchten toe.
Snijd het vlees in flinter dunne reepjes. Verdeel de schoongemaakte sla over vier borden en verdeel daarop het vlees. Overgiet met de vinaigrette met de rode vruchten en serveer met knapperig stokbrood.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier