Voor 2 personen:
250 g schoudergebraad
olie
1 groene courgette
1 klein blikje ananas
100 g pindanoten
1 gesnipperde ui
1 dl sojasaus of ketjap manis
1/2 theelepel cajunpoeder
circa 6 satéstokjes of spiesen
Snij het vlees in blokjes van 2 cm. Giet de ananas boven een kom af. Roer de ui, de sojasaus en de cajun door het ananassap. Marineer het vlees met dit mengsel: zet het tenminste een half uur afgedekt in de koelkast. Was de courgette, verwijder het kroontje en snij in blokjes van 1cm. Laat de blokjes kort aanbakken in olie samen met het cajunpoeder en de pindanootjes. Haal het vlees uit de marinade, maar bewaar de marinade. Dep het vlees droog. Snij de ananasschijven in stukjes en steek ze met de blokjes vlees om en om aan een satéstokje. Bestrijk het vlees en de ananas met olie en rooster de satés in circa 10 minuten goudbruin en gaar op de barbecue. Serveer de spiesen op de courgetteblokjes. Breng ondertussen de marinade aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat die 1 à 2 minuten koken. Voeg eventueel een scheutje water toe. Serveer de saus bij de satés.
Microgolfoven:
Voor bereiding in de microgolfoven bakt u het vlees eerst aan, daarna gaart u alles zo’n 5 minuten samen in een afgedekte kom, behalve de rozijnen. Voeg achteraf de geweekte rozijnen toe en laat 2 minuten nagaren. U kunt het vocht binden met instant bruine roux.
Voorbereidingstijd: 40 minuten.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier