Varkensribstuk met appelchips

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

1 varkensribstuk met 2 ribben (250g)

2 rode appels

10 zilveruitjes

2 eetlepels karamelsaus

2 eetlepels sesamzaadjes

1/2 glas droge witte wijn

Instant bruine roux (bindmiddel)

Peper, zout

De appelchips:

Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze horizontaal in schijfjes zodat de opening in het midden bewaard blijft. Bedek de bakplaat van de oven met bak- of aluminiumpapier en leg de appelschijfjes erop. Laat de schijfjes 4 uur zachtjes in de oven drogen. Gebruik bij voorkeur de hete lucht-functie op 90°C en laat de ovendeur op een kier staan. Draai de schijfjes ondertussen een keer om. Laat de schijfjes gedurende 1 minuut op 180°C in hete frituurolie krokant bakken.

Het varkensribstuk:

Verwarm de oven op 210°C. Leg het vlees in een vuurvaste schotel, overgiet met de karamelsaus, voeg de gepelde uitjes en de witte wijn toe.

Laat het ribstuk gedurende 20 minuten in de oven braden en overgiet het af en toe met wat braadvocht. Laat de sesamzaadjes snel bruinen in een anti-aanbakpan. Serveer het ribstuk op een verwarmde schaal en overgiet het met braadjus. Bind de jus eventueel met instant bruine roux.

Bestrooi het ribstuk met de sesamzaadjes en garneer met de appelchips.

Voorbereiding: 10 minuten (+ 4 uren in de oven).

Bereiding: 30 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content