Voor 2 personen:
300 g lage rib of spiering
75 g boter
Â1/2 dl room
50 g wortelen
150 g erwtjes
2 tomaten
2 teentjes knoflook
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel cayennepeper
0,5 theelepel kurkumapoeder
Zout
Schil de wortelen, snij ze in schijfjes en kook ze 1 minuut voor in licht gezouten water. Spoel de wortelen daarna onder koud stromend water.
Snij het vlees in reepjes en bestrooi ze met zout en de helft van de kerrie-, kurkumapoeder en de cayennepeper. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in stukjes. Verhit de boter in een braadpan, voeg de geplette knoflookteentjes toe en roerbak het vlees gedurende 3 minuten. Voeg de erwtjes en de worteltjes toe, samen met de room, de tomaten en de rest van de kerrie en de cayennepeper. Laat alles met het deksel op de pan nog tien minuutjes stoven.
Voorbereiding: 10 minuten.
Bereiding: 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier