Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 plakken varkenslever van 150 g elk
  • 2 appels (goudrenetten)
  • 2 eetlepels vloeibare acaciahoning
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 flinke scheut calvados
  • 2 dl verse room
  • Vers gemalen peper, zout
  • 1 klont boter om te bakken

Bestrijk de lever aan beide kanten met de honing en laat aan beide kanten licht kleuren in de hete bakboter. Kruid met peper en zout en laat zachtjes mooi lichtroze bakken. Overgiet met calvados en flambeer. Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie. Schik de geschilde, ontpitte en in plakken gesneden appelen in de pan, bestrooi met bruine suiker en laat mooi kleuren en karameliseren. Overgiet met de verse room en laat lichtjes indikken.

Schik de lever op warme borden, overgiet met de romige saus met appel en serveer met gebakken krielaardappelen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Bestrijk de lever aan beide kanten met de honing en laat aan beide kanten licht kleuren in de hete bakboter. Kruid met peper en zout en laat zachtjes mooi lichtroze bakken. Overgiet met calvados en flambeer. Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie. Schik de geschilde, ontpitte en in plakken gesneden appelen in de pan, bestrooi met bruine suiker en laat mooi kleuren en karameliseren. Overgiet met de verse room en laat lichtjes indikken.Schik de lever op warme borden, overgiet met de romige saus met appel en serveer met gebakken krielaardappelen.Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be