Ingrediënten

  • 4 varkenslapjes
  • 200 g Pas de Bleu (of andere blauwe schimmelkaas naar smaak)
  • 2 dl droge witte wijn
  • Vers gemalen zwarte peper, zout
  • 100 g boter om te bakken

Verhit de boter in een braadpan en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren. Kruid met peper en zout en bak gaar.

Neem het vlees uit de pan en hou warm. Deglaceer de braadjus met de witte wijn en laat even verdampen. Roer vervolgens de helft van de blauwe kaas door de wijn en laat smelten tot een mooi smeuïg mengsel.

Schik de varkenslapjes op warme borden en overgiet met de saus. Garneer bovenop met een stukje van de resterende blauwe kaas en serveer met luchtige aardappelpuree en gestoofd witloof.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Verhit de boter in een braadpan en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren. Kruid met peper en zout en bak gaar.Neem het vlees uit de pan en hou warm. Deglaceer de braadjus met de witte wijn en laat even verdampen. Roer vervolgens de helft van de blauwe kaas door de wijn en laat smelten tot een mooi smeuïg mengsel.Schik de varkenslapjes op warme borden en overgiet met de saus. Garneer bovenop met een stukje van de resterende blauwe kaas en serveer met luchtige aardappelpuree en gestoofd witloof.Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be