Varkenslapjes met marsalawijn
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
12 flinterdunne varkenslapjes
Vers gemalen zwarte peper, zout
100 g boter
4 eetlepels bloem
1 groot wijnglas marsalawijn
1 dl vleesbouillon
Wentel de varkenslapjes door de met peper en zout gekruide bloem en klop het teveel eraf. Smelt de boter in een grote pan, bak het vlees aan beide kanten goudbruin, neem het uit de pan en hou warm.
Blus de braadjus met de marsalawijn en roer er een eetlepel van de gezeefde bloem door die voor het vlees werd gebruikt. Breng al roerend met een garde aan de kook en laat op hoog vuur indikken.
Schik het vlees op warme borden en overgiet met de marsalasaus. Serveer met verse doperwten met spekblokjes door en deegwaren naar keuze.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier