Varkenskoteletten met zoete wortelen

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 varkenskoteletten

Boter om te bakken

Vers gemalen peper, zout

Voor de wortelen

500 g wortelen

1 ui

geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

1 eetlepel plantaardige olie

40 g boter

1 eetlepel sojasaus

1 koffielepel donkere kandijsuiker

Vers gemalen peper en zout

2 eetlepels vers gehakte korianderblaadjes

een paar takjes verse koriander

Verhit de boter en laat de koteletten aan beide kanten kleuren, kruid met peper en zout en laat verder mooi gaar bakken.

Bereid intussen de wortelen. Verhit de olie met 25 gram boter in een brede pan met dikke bodem. Voeg de gehakte ui en korianderzaadjes toe en laat al roerend 2-3 minuten bakken. Voeg de in dunne plakken gesneden wortelen toe en meng er vervolgens de geraspte sinaasschil en het sap door met de sojasaus, kandijsuiker. Breng op smaak met peper en zout. Laat op hoog vuur nog een vijftal minuten al roerend bakken tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg er nu de rest van de boter bij en glaceer de wortelen. Neem van het vuur en meng met de gehakte koriander.

Schik de koteletten op warme borden en serveer met de zoete wortelen en aardappelcroquetten.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content