Varkenskoteletten ‘Charcuterie’

  • Moeilijkheid

Voor 4 Ã 6:

2 varkenskoteletten met filetstukje van 4 Ã 5 cm dik

1 klont boter of reuzel

50 g fijngehakte uien

50 g in schijfjes gesneden wortelen

1 takje tijm

1 blaadje laurier

zout en peper

1 dl witte wijn

De boter of reuzel verhitten in een vuurvaste pan of schotel. Hierin de wortelen en uien laten zweten gedurende 3 à 4 minuten. De koteletten erbij doen en het vuur hoger draaien om het vlees aan beide kanten dicht te schroeien. Kruiden met peper en zout. Tijm en laurier toevoegen. De pan in een oven van 190° C plaatsen gedurende 35 minuten. Indien het gerecht te snel uitdroogt, een paar lepels bouillon toevoegen. Na de baktijd het vlees uit de oven halen en op een voorverwarmde schotel schikken. Warm houden door het vlees te bedekken met aluminiumfolie. Intussen het overtollige vet weggieten en de bakresten blussen met de witte wijn. Het vlees serveren in plakken, met de saus en eventueel gesmoord witloof als garnituur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content