Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,2 kg spruiten
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • boter
  • zwarte peper en zout
  • nootmuskaat
  • 3 el zwarte olijven (op water)
  • 4 varkenskoteletten
  • gebakken aardappelen

Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met een koffielepel natriumbicarbonaat. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze in boter. Schud ze regelmatig op, zodat ze 'bloemig' worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd warm. Giet de olijven af en hak ze grof. Meng onder de spruiten.

Bak de koteletten in boter, kruid ze met peper en zout. Serveer met de spruiten en met gebakken aardappelen.

Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met een koffielepel natriumbicarbonaat. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze in boter. Schud ze regelmatig op, zodat ze 'bloemig' worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd warm. Giet de olijven af en hak ze grof. Meng onder de spruiten. Bak de koteletten in boter, kruid ze met peper en zout. Serveer met de spruiten en met gebakken aardappelen.