Varkenskarbonade met abdijbier
Het zachtjes gestoofde varkensvlees wordt opgediend in een lichtjes smeuïge saus, met in vieren gesneden gestoomde aardappelen en wat kervel.
Voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 80 g gesnipperde sjalot
- 1 teentje look
- 100 g reepjes gerookt spek
- 1,5 cm verse gember, geschild en gesnipperd
- 1 kruidentuil (tijm, laurier en wat peterselie)
- 1 kg varkensspiering
- 1 el honing
- zout, peper
- 33 cl abdijbier of trappist
- 1 dl gevogeltebouillon
- kaneel
- 1 tl maïszetmeel
- 4 middelgrote vastkokende aardappelen
- 4 puntjes kervel
Bereiding
1. Verwarm de olie in een gietijzeren pan. Fruit op middelmatig vuur zonder deksel gedurende 8 tot 10 min. sjalotten, look, spekreepjes, gember, kruidentuil en het in dobbelsteentjes gesneden vlees. Roer geregeld. Voeg de honing toe, kruid met zout en peper. Giet het bier en de bouillon er overheen. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat 1 uur pruttelen op zacht vuur.
2. Voeg halverwege een mespunt kaneel toe. Los het maïszetmeel op in wat water en giet in de vloeistof, weg van het vuur. Dien het vlees op in de lichtjes smeuïge saus, met de in vieren gesneden gestoomde aardappelen en wat kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier