Voor 4:

1/2 ananas

12 gedroogde pruimen

2 dl water

100 g suiker

1,5 dl witte wijnazijn

1 fijngehakte gedroogde rode Spaanse peper

1/2 wittekool

100 g zeezout

2,5 dl verse mayonaise

5 el fijngehakte hazelnoten

1 tot 2 varkenshammetje(s) (kant-en-klaar gekookt en gebakken)

Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelstenen (van 1 bij 1 cm). Doe hetzelfde met de gedroogde pruimen. Doe beide in een pan met het water, de suiker, de azijn en de Spaanse peper en laat gedurende 30 tot 40 min. pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig water toe, maar zorg ervoor dat de saus zuurzoet blijft.

Snij de wittekool in fijne repen, meng met zout en laat gedurende 15 min. trekken. De wittekool zal zachter van textuur en smaak worden. Giet ze nadien grondig af en meng met de mayonaise en de hazelnoten. Controleer de kruiding.

Warm het varkenshammetje op in de oven en versnij het vlak voor het opdienen. Serveer met de chutney en de salade.

Voor 4: 1/2 ananas12 gedroogde pruimen2 dl water100 g suiker1,5 dl witte wijnazijn1 fijngehakte gedroogde rode Spaanse peper1/2 wittekool100 g zeezout2,5 dl verse mayonaise5 el fijngehakte hazelnoten1 tot 2 varkenshammetje(s) (kant-en-klaar gekookt en gebakken)Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelstenen (van 1 bij 1 cm). Doe hetzelfde met de gedroogde pruimen. Doe beide in een pan met het water, de suiker, de azijn en de Spaanse peper en laat gedurende 30 tot 40 min. pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig water toe, maar zorg ervoor dat de saus zuurzoet blijft.Snij de wittekool in fijne repen, meng met zout en laat gedurende 15 min. trekken. De wittekool zal zachter van textuur en smaak worden. Giet ze nadien grondig af en meng met de mayonaise en de hazelnoten. Controleer de kruiding.Warm het varkenshammetje op in de oven en versnij het vlak voor het opdienen. Serveer met de chutney en de salade.