Varkenshaasje met venkelsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een varkenshaasje is perfect en gemakkelijk als dagelijks gerecht. Bereid in witte wijn en anijslikeur en overgoten met een smaakvol venkelsausje wordt het meteen wat feestelijker.

Voor 4 personen

2 varkenshaasjes van 400 g elk

2 venkelknollen

100 g gesmolten roomboter

1 dl droge witte wijn

1 scheut anijslikeur (Pernod, Ricard)

1 eierdooier

1 toef vers gehakte dille

1 klont boter om te bakken

vers gemalen peper, zout, muskaatnoot

Bereiding

1. Smelt de bakboter en laat daarin de varkenshaasjes aan alle kanten mooi kleuren. Kruid met peper, zout en muskaatnoot, draai het vuur iets lager en laat onder deksel mooi gaar bakken.

2. Maak de venkelknollen schoon, snijd ze in reepjes en laat aanstoven in een klont boter. Blus met witte wijn en anijslikeur en laat helemaal gaarstoven en tot bijna alle vloeistof verdampt is. Schep over in de mixer, voeg de eierdooier toe en pureer. Voeg er tot slot met scheutjes de gesmolten boter bij en laat kort doorpureren tot een mooi gladde en smeuĆÆge saus. Breng op smaak met peper en zout en schep over in een pannetje. Roer er de gehakte dille door en houd warm.

3. Neem de varkenshaasjes uit de pan, snijd in mooi gelijke plakken en verdeel over vier warme borden. Schep de venkelsaus erover en serveer met aardappelpuree die op smaak is gebracht met een flinke scheut groene olijfolie.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content