Varkenshaasje met perencider, mosterdperen en knolselderijmousseline

  • Moeilijkheid

Volg dit recept en je creëert probleemloos een kunstwerk op je bord. En de smaken zijn onovertroffen.

Voor 4 personen

4 grofgehakte grote sjalotten

4 takjes tijm

700 g varkenshaas

een klontje boter

2 dl kippenbouillon

2 dl poiré (perencider)

1,5 dl room

2 tl grove mosterd

Voor de mosterdperen:

200 g suiker

sap van 2 citroenen

2 el gele mosterdzaadjes

1 tl zwarte mosterdzaadjes

1,5 dl water

1/2 dl wittewijnazijn

2 rosemarie- of williamsperen

Voor de knolselderijmousseline:

450 g schoongemaakte, grofgehakte knolselderij

3 dl melk

3 dl kippenbouillon

1 dl room

witte peper en zout

Bereiding

1. Maak de mosterdperen: breng de eerste 6 ingrediënten aan de kook. Schil en halveer de peren. Voeg toe en laat afgedekt gaarkoken. Laat nadien afkoelen. Kook de knolselderij gaar in de bouillon en melk. Giet af en pureer met 1 dl kookvocht en de room. Kruid en houd warm.

2. Doe de sjalotten en tijm in een braadslee. Snijd de varkenshaas in 8 stukken en bak goudbruin in boter. Leg in de braadslee, giet er de boter over en bak 10 min. in de oven op 220 °C. Laat het vlees nadien rusten.

3. Doe de inhoud van de braadslee in een pan met de bouillon en poiré. Laat met de helft inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef en voeg de mosterd toe.

4. Serveer het vlees met de saus, mosterdperen en knolselderijmousseline.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content