Varkenshaasje met mosterd

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit gerecht is een klassieker maar altijd even smaakvol. Het is de ideale hoofdschotel na een lange en vermoeiende werkdag.

Voor 4 personen

1 varkenshaasje van ongeveer 750 g

3 eetlepels mosterd

4 eetlepels broodkruim of paneermeel

boter

1 eetlepel gehakte peterselie

verse bieslook

peper & zout

Voor de puree:

500 g wortelen

1 ui

750g bloemig kokende aardappelen

nootmuskaat

Bereiding

1. Braad het vlees rondom aan in boter. Kruid het met peper en zout en laat wat afkoelen. Vermeng het broodkruim (of paneermeel) met de gehakte peterselie. Bestrijk het varkenshaasje rondom met mosterd en wentel in het kruim. Leg in een beboterde braadschaal. Leg bovenop enkele nootjes boter. Zet het vlees 25 tot 30 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven.

2. Snipper de gepelde ui. Schraap de wortelen, schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof de uisnippers aan in boter. Doe er 3/4 van de wortelen en al de aardappelen bij. Overgiet met water tot de groenten net onder staan. Laat ze een tiental minuten koken. Giet af en pureer.

3. Blancheer de rest van de wortelblokjes 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en vermeng ze met de puree. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

4. Snijd de varkenshaasjes in duimdikke plakken. Schik ze op de borden met een portie worteltjespuree. Werk af met gehakte bieslook.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content