Voor 4 personen:
1 varkenshaasje
olijfolie
2 plakken belegen kaas
1 bokaal Bonduelle “Groenten à la Provençale”, uitgelekt
1 plak Ganda Ham, in reepjes
verse dille
1 middelgrote aardappel
1/2 kg verse worteltjes
2 dl Tongerlo Dubbel Bruin Abdijbier 6°
1 scheutje room
1 dl vleesbouillon
margarine
Anco sauzenbinder
Bak het varkenshaasje rondom bruin in olijfolie en een beetje margarine. Laat nog enkele minuten verder garen. Snijd het varkenshaasje in medaillons. Leg op elk vleesstukje een op maat gesneden plakje kaas en laat de kaas smelten in de oven. Kook intussen de geschraapte en in plakjes gesneden wortel en de geschilde en in blokjes gesneden aardappel samen gaar. Pureer de groenten met de room en breng op smaak met een mespunt zout en wat nootmuskaat. Verwarm de groentemengeling en de reepjes ham op in een eetlepel olijfolie. Laat voor de saus de jus van het varkensvlees en het bier even inkoken.Voeg de bouillon toe en laat verder inkoken. Dik de saus eventueel met een beetje sauzenbinder. Schenk een sausspiegel op warme borden en schik er het vlees, de groentemengeling en de worteltjespuree op.Versier met een takje dille.
Tip:
Om het bittere van het gerecht wat op te vangen, kan je aan de saus een koffielepel vloeibare honing van Meli toevoegen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier